Arriba l’escudella de Carnestoltes a Castellterçol

Dimarts, 11 de febrer de 2020 a les 00:00

Castellterçol es prepara per omplir de tradició els carrers del poble durant els propers dies 20, 22 i 25 de febrer.

El carnaval és una de les festes més arrelades del calendari. En el cas de Castellterçol, és una de les que obté més implicació de la gent. Per això cada any, durant una setmana, la vila es transforma amb cohesió, divertiment, xerinola, tradició... i enguany no serà diferent! El dijous 20 de febrer a la tarda es celebrarà el Dijous Llarder, amb actes que es poden consultar al programa adjunt en aquesta notícia, mentre que el dissabte 22 de febrer també a la tarda serà el torn del Carnestoltes.

I com no podia faltar, com cada dimarts de carnaval arriba la Festa dels Escudellers. Durant la celebració es cuinen una trentena de calderes d’escudella i es reparteix entre veïns i visitants. Es tracta d’una de les celebracions més antigues del poble, tot i que no es té massa clar el seu origen. S’explica que ja es feia al segle XVI. Potser per agafar forces abans del dejuni de la Quaresma. També es diu que s’oferia un plat calent als forasters que venien per les festes de Carnaval. Una altra versió assegura que aquest plat, tant calòric, es cuinava per ajudar els més necessitats en una època de penúries.

L’any passat es va repartir més de 5.000 plats, però enguany l’Ajuntament ha adquirit dues noves calderes, passant de 26 a 28 calderes en total, per tant es preveu poder repartir més litres d’escudella al migdia del dimarts.

Des de les 8 del matí i fins al repartiment de l’escudella al migdia, s’organitzaran un bon grapat d’activitats dirigides a tots els públics! Els actes es faran tots a la plaça Enric Prat de la Riba i es poden consultar també en el cartell adjunt a continuació.

Darrera actualització: 11.02.2020 | 16:47