Continuen en marxa les obres del pla de millora i manteniment d'equipaments

Dimecres, 2 d'octubre de 2019 a les 00:00

Les actuacions per la millora i el manteniment d'equipaments del municipi continuen endavant. 

Darrerament s'han fet passos endavant engegant diferents obres d'adequació d'espais com l'Escola, el Pavelló, el Centre Espai Escènic, el Cementiri i el Camp de Futbol. Totes aquestes obres estan definides en el pla que el consistori ha treballat durant tota la darrera legislatura, juntament amb la Diputació, per a corregir anys de manca de manteniment de tots aquests espais.

Precisament, aquest pla estructurat i treballat és el que ha permès a l'Ajuntament obtenir un seguit de subvencions de la Diputació per a la millora d'equipaments. En concret, se'n van obtenir en les quatre línies: espais educatius, esportius, culturals i singulars.

El cementiri resol els problemes de filtracions en teulades

El cementiri és un dels espais que formen part del pla de millora i manteniment. Concretament, ha requerit d'obres d'adequació per resoldre els problemes de filtracions en teulades que, a llarg termini, podrien haver posat en risc les edificacions existents. A més, s'ha realitzat de nou la pintura de tot l'edifici. Amb aquestes tasques finalitzades, actualment resten pendents la substitució del xiprer i també la retirada de les antigues escales. El cost de l'operació ha estat de 28.433 €, dels quals la Diputació n'ha subvencionat 13.953,76 € en la línia d'espais singulars.

El pavelló adequa la instal·lació elèctrica i millora el sistema de ventilació

El pavelló poliesportiu continuarà adequant-se per aconseguir complir tots els estàndards normatius vigents. En els últims anys ja s'han aplicat algunes de les millores, com per exemple a la xarxa de calefacció, de la que s'han substituït els radiadors, l'adequació de la xarxa d’aigua calenta, les reparacions en vestuaris, la instal·lació d’elements de protecció als cantells degrades i pilars, així com la substitució de portes malmeses i reparacions puntuals a les cobertes.

Properament s'iniciarà l'adequació de tota la instal·lació elèctrica i es posaran recuperadors entàlpics, que conformaran un sistema de ventilació molt eficient energèticament tant a la sala de màquines com a la sala d'activitats dirigides. El cost d'aquests nous treballs és de 71.212,82 €, que juntament amb els anteriors sumen 110.000 €. D'aquests, la Diputació n'ha subvencionat un total de 50.000 €.

Per últim, hi haurà una tercera fase en la que es farà l’adequació d’un espai per les banquetes per als equips, i una nova actuació de reparació a la coberta, A principis del 2020 es preveu la eliminació dels grafittis de les façanes, la adequació com a magatzem dels espais sota grada i la instal·lació d’un fanal singular per a il·luminar la plaça d’accés.

L'escola millora el subministrament d'aigua, la instal·lació elèctrica i el pati exterior

Durant aquest estiu també s'ha fet diferents millores a l'escola per un valor total de 28.717,58 €. En primer lloc, al sistema de subministrament d'aigua, que durant el curs passat va fallar i una fuita important va deixar l'escola sense aigua durant dos dies.

D'altra banda, també s'ha adequat la instal·lació elèctrica amb l'objectiu de complir amb la normativa vigent i així fer-la més eficient i segura.

Cal recordar que durant el curs ja es va adequar el talús del pati exterior per millorar-ne la seguretat, amb una inversió als 72.242,22 €. Les obres al pati exterior continuaran a l'octubre amb la instal·lació d'elements de joc, gronxadors, tobogans i altres per un valor de 17.986,65 €.

Aquestes actuacions, sumades a la connexió entre el bosquet i la escola ja pressupostada per aquest  2019, sumen un valor d’aproximadament 225.000 €. L'ajut de la Diputació per a millorar espais educatius és de 50.000 €.

Comença la licitació per construir el bar del camp de futbol

El quart espai en actuació és el camp de futbol. Si darrerament s'ha finalitzat l'esperada conversió del camp de sorra en un camp de gespa artificial, així com també altres obres com la instal·lació d'una caldera de gas més eficient, la climatització dels vestuaris per tenir aigua calenta i calefacció, a més dels treballs de pintura, a mitjans d'aquest mes de setembre s'ha posat en marxa la licitació per construir-hi un nou espai amb un bar, una oficina i un lavabo adaptat. Un cop realitzades totes les obres la modernització del camp costarà aproximadament 385.700 €, dels quals la Diputació en subvencionarà aproximadament 374.700  €.

El Centre Espai Escènic millorarà el sistema de ventilació

El pla de millora i adequació dels equipaments també inclou el Centre Espai Escènic com a espai cultural, es renovarà i complementarà l’equipament tècnic i les actuacions definides al Pla de Manteniment. Les obres solucionaran els problemes de climatització, consisteixen en l'adequació i la substitució de certs elements del sistema de ventilació per corregir problemes de disseny i provocats per l'antiguitat de part dels equips. La memòria valorada de l’actuació és de 54.500 € i se’n rebran 37.000 € subvencionats.

Tot i així, les tasques de millora no acabaran aquí, ja que en el futur caldrà completar les inversions renovant l'equipament tècnic.

Darrera actualització: 02.10.2019 | 10:40