EL PLE MUNICIPAL APROVA ELS PRESSUPOSTOS PER A 2018

Dimecres, 3 de gener de 2018 a les 00:00

Es continuarà incrementant en base a projectes i estudis realitzats durant els anys 2016-2017 la despesa social destinada a pal·liar els efectes de la crisi, concentrada en els darrers anys a les àrees de Serveis Socials i Promoció Econòmica. 

El Ple municipal de Castellterçol celebrat el dimecres 29  de novembre va aprovar el Pressupost de l'Ajuntament per a l'any 2018, que suma 2.548.218,40€, un 2,43% inferior a l'any passat a causa principalment de la reducció de la pressió fiscal al ciutadà amb la reducció de l’IBI. Aquest pressupost arriba al Plenari com a resultat del treball realitzat en les diverses comissions d’ordenances i de pressupostos per part dels portaveus dels diferents grups polítics municipals.

L'aprovació dels pressupostos ha comptat amb els vots favorables de l’ equip de govern del CeP, el PDeCAT i  ERC  i l’ abstenció dels 4 regidors del PiC. 

 

Comptes sanejats

L'Ajuntament de Castellterçol presenta uns comptes sanejats,sense deute bancari, això suposa un gran estalvi en el pagament d'interessos i amortitzacions,a finals de 2017 el deute de l’Ajuntament restarà liquidat al 100%.

A continuació remarquem les accions que portarem a terme durant el 2018.

CAPITOL 2 BÉNS CORRENTS I SERVEIS:

La Diputació de Barcelona va elaborar-nos un Pla director,pel manteniment de tots els equipaments municipals,en seguirem les directrius i hi destinarem 249.000€.

Pel que fa al clavegueram, després de la redacció del pla director corresponent ens disposem a  executar les primeres actuacions amb una inversió de 67.000€.

Continuarem cuidant i invertint en la conservació dels parcs i els jardins del nostre poble destinant-hi 30.000€

11.000€ és la partida destinada a la redacció de projectes,entre ells el del Barri del patronat.

Continuarem apostant en invertir en la dinamització dels nostres joves  i en totes les Festes populars, amb un pressupost de 90.000€.

25.000€ és la partida destinada en potenciar i  promocionar Castellterçol, els seus comerços i totes les Fires locals.

El Centre Espai Escènic, és un espai de referència a nivell comarcal, volem que continuï creixent i és per això que apostem per una programació de teatre, dansa i música professional on hi destinarem 22.000€ programant diferents Espectacles a través del programa.cat .

Hem tancat l’any del Centenari d’ Enric Prat de la Riba i obrirem el 2018 que serà l’ any de la memòria històrica recordant els represaliats del Franquisme, hi destinarem 6.000€ per els actes.

 

 

CAPITOL4,Transferències corrents. Ajuts i Subvencions.

Incrementem un 17%  les ajudes a les entitats municipals que són el teixit associatiu del nostre poble. Amb aquests ajuts, els hi donem un cop de mà per tal de que puguin realitzar les seves activitats al llarg de l’ any.

També hem  incorporat un ajut  nominatiu a la nova entitat Castellterçol Ràdio, que està iniciant  la seva arrancada.

CAPITOL 6 Inversions

62.326,10€ es la partida destinada a inversions per aquest 2018.

A remarcar que s'ha obert una partida per iniciar el procediment de construcció del local  de la futura caldera de Biomassa,

Per tal de potenciar l’ús del vehicle elèctric hem cregut oportú crear una  instal·lació d'un punt de doble càrrega per a vehicles elèctrics, amb un cost  de 8.000€

12.000€ és el que es destinarà  per poder fer una adequació del  material tècnic municipal.

6.000€ és la partida destinada a  renovar de material esportiu.

15.000€ és el que hi ha pressupostat per la renovació de mobles i d'equipaments.

En definitiva, el pressupost aprovat a l’ Ajuntament de Castellterçol, segueix amb la tònica de controlar la despesa pública, però al mateix temps, amb el compromís de reflectir al carrer tota l'acció que vol portar a terme durant aquest any que encetem.

Darrera actualització: 04.01.2018 | 17:41