FIRA DE FIRES

Dilluns, 8 d'octubre de 2018 a les 00:00

Aquesta fira se celebra el proper 21 d'octubre i està dedicada a sectors molt tradicionals a tota la comarca, totalment lligats a la manera de viure del poble. Es fa a la plaça dels Estudis, la plaça Vella i la plaça Prat de la Riba.

Pel que fa a la ramaderia, la gent que encara té bestiar a casa el porta a la fira i se’n fa una exposició. Hi veureu cavalls, ovelles, aviram, conills...Cada any es recorda alguna de les feines de tota la vida, es fan botifarres, s’ensenya com es munyia a mà....etc. Enguany tindrem una xerrada d’apicultura, tast de mels, elaboració de mató...

Pel que fa als bolets, les plantes i les herbes remeieres, la relació amb el poble també és evident. Castellterçol està envoltat de boscos. Anar a collir bolets i utilitzar les herbes per fer tisanes o ungüents són activitats tradicionals que encara ara tenen molts adeptes. A la fira s’hi poden comprar bolets de tot tipus: rovellons, rossinyols, ceps, trompetes de la mort, fredolics...i tòfones! Frescos, enllaunats, en pols o aromatitzant olis. També hi ha herbes de tota mena: les que s’utilitzen a la cuina, les que van bé per guarir mals o les que fan els jardins més bonics.

A la fira també hi ha artesania. Parades que porten productes alimentaris i de proximitat: pa i coques, embotits, formatges, olives... També parades de roba, complements, joieria, sabates. I decoració de la llar.

Enguany també hi haurà demostració d’oficis, jocs gegants de caire familiar, narracions, show cooking, passeig a cavall pels menuts, degustació de bolets i venda de productes artesans i naturals.

Actes 2018

Darrera actualització: 10.10.2018 | 14:55