Recuperem la nostra memòria al voltat de la dona al món tèxtil

Dimarts, 12 de maig de 2020 a les 00:00

L'Ajuntament vol convidat a tots els veïns i veïnes a col·laborar en la recuperació d'informació de les dones del tèxtil a Castellterçol.

Ens dirigim a vosaltres, veïns i veïnes de Castellterçol per demanar col·laboració per tal de recuperar documents o testimonis que aportin informació del que es va declarar com l’any 2020, l’any commemoratiu de: Les veus de les dones del tèxtil. A Castellterçol.

És per això que des de l’Ajuntament de Castellterçol fem una crida a veïns i veïnes, per revisar petites joies documentals que estiguin a casa i que puguin aportar testimonis de la història de la dona al tèxtil al nostre municipi. Pot ser material gràfic, material audiovisual, documental...

L’objectiu d’aquest projecte de recerca col·lectiva és conèixer les condicions, les experiències... que van patir les dones durant l’esclat de la indústria tèxtil al territori. No cal que siguin exclusivament de la seva vida laboral, també poden ser imatges relacionades, com el moment d’anada i tornada a la feina, etc.

Els documents es poden escanejar i enviar a l’adreça de correu electrònic culturacastell@diba.cat  També es poden fer arribar a les oficines de l’OAC. En aquest cas l’Ajuntament farà un còpia del document i es retornarà després al ciutadà un cop s’hagi fet.

La intenció es disposar d’un banc d’imatges que es podrà consultar a la web de l’Ajuntament de Castellterçol.

Totes aquelles persones que col·laborin d’una manera o altra en aquesta reconstrucció de la memòria local seran citades en l’exposició que es farà un cop finalitzat el procés de recull de material.

 

Darrera actualització: 13.05.2020 | 16:31