La Creueta

El carrer de Sant Francesc comença a la plaça i l'església que porta el mateix nom i acaba als afores del poble. Allà on acaben les cases es converteix en una pista forestal que puja fins a la muntanya de La Creueta. En aquest lloc hi ha un petit pedestal de pedra, amb una creu al capdamunt. És molt senzilla i a simple vista no hi ha res més. El veritable tresor del lloc és el paisatge. Es tracta del mirador per excel·lència del poble de Castellterçol.
A tocar de la creu en surt un petit sender que porta fins al capdamunt de la muntanya. Val la pena pujar fins al cim, perquè llavors el món es fa molt més gran. Tot el poble queda als peus. Hi ha una vista extensa de bona part de l'altiplà del Moianès, esquitxat de masos. Es veuen els pobles de Castellcir, Moià i Collsuspina. I un mar de boscos, que sembla que no s'acabin mai. Podem fer un gir de 360 graus i, al fons de tot, veurem el Montseny, el Collsacabra, les muntanyes del Pirineu i Montserrat.
La Creueta és on la gent va a veure la posta de sol, la pluja d'estels o l'arribada d'un nou dia.
Entre el poble i la Creueta hi ha aproximadament un quilòmetre. Es pot fer amb cotxe, però prestant atenció a la pista forestal. En tot cas, és una excursió molt fàcil de fer a peu.

Horari:  
Darrera actualització: 20.06.2017 | 00:19