Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en fase d'alerta

Dijous, 12 de març de 2020 a les 00:00

Es vol fer avinent a tota la població que el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT)) ha passat a fase d’alerta per poder mantener una situació de seguiment i contenció del coronavirus.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat noves mesures, que han entrat en vigor avui 12 de març del 2020, per un període de 15 dies, com la suspensió d’activitats col.lectives que impliquin una concentració superior a 1.000 persones o la celebració de tots els esdeveniments esportius a porta tancada.

Les noves mesures preventives adoptades són les següents:

• Els esdeveniments esportius, professionals i no professionals, que se celebrin a Catalunya es faran a porta tancada, excepte aquells en què hi participin menors d’edat, que podran anar acompanyats.

• Se suspenen o s’ajornen les activitats col.lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones.

• En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferior a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament maxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequate entre els participants.

Aquestes mesures de restricció s’apliquen a espectacles públics, recreatius i d’oci, activitats culturals, religioses o similars, amb independència que siguin ofertes per un titular, explotador o organitzador públic o privat.

Cal tenir en compte que aquestes mesures, així com els plans de contingència que es puguin adoptar en el futur, s’hauran d’adequar a l’evolució de l’epidèmia i s’atendran, en qualsevol cas, a les instruccions i directrius de les autoritats sanitàries i de l’evolució del pla d’emergències PROCICAT, per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Igualment us vull recordar la importància de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries per a fer front a la propagació de la malaltia:

• Rentar-se les mans sovint amb desinfectant de mans a base d'alcohol o amb aigua i sabó.

• Tapar-se la boca i el nas en tossir o esternudar, preferiblement amb el colze o amb un mocador d’un sol ús.

• Procurar mantenir la distància prudencial quan algú esternudi, tussi o tingui febre.

• Evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca.

• Si teniu febre, tos o dificultat per respirar, no espereu i demaneu atenció mèdica a temps. Truqueu al 061.

• Evitar compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons...) i alters objectes sense haver-los netejat bé.

• Les mascaretes no són efectives per evitar contagiar-se'n. Sols en són per evitar contagiar els altres quan s'està ja malalt.

Recordeu que l’objectiu principal d’aquestes mesures és evitar la propagació del virus, d’elevada contagiositat, aïllant les persones potencialment malaltes.

Darrera actualització: 12.03.2020 | 11:18