Modificació de crèdit per la Xarxa de calor amb caldera de biomassa

Dilluns, 29 de novembre de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament executarà l’any vinent el projecte Xarxa de calor amb caldera de biomassa.

L’objectiu d’aquest projecte és substituir l’actual consum d’energies no renovables com són el gasoil i el gas natural a diferents equipaments municipals per la generació de calor amb biomassa.

S’instal·larà una caldera centralitzada al bosquet de can Sedó que s’alimentarà amb estella forestal i que, mitjançant una xarxa de tubs, portarà l’aigua calenta a les calderes de 8 equipaments:  l’espai jove, la residència municipal Josep Brugarolas, l’escola bressol, l’IE Castellterçol, el pavelló municipal, les Escoles Velles, cal Recader i l’Ajuntament.

El pressupost d’execució serà de 603.776,25 euros. Es cobrirà aproximadament un 40% amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, i la resta l’aportarà l’Ajuntament. Tanmateix, s’ha sol·licitat una subvenció a l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía (IDAE), el qual depèn del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico. Així, en cas de rebre-la, es podrà dedicar els recursos de l’Ajuntament a realitzar més projectes.

Quan aquest projecte sigui una realitat, es millorarà l’eficiència energètica d’aquests edificis i s’aconseguirà un estalvi econòmic.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 10:59