Castellterçol engegarà una campanya de civisme pel Medi Ambient

Dilluns, 20 de juliol de 2020 a les 00:00

Des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castellterçol s’impulsarà una campanya de civisme per abordar diferents problemàtiques que es pateixen al municipi.

Així, la campanya es basarà amb tres vessants principals:

  1. Aparcament

La campanya per l’aparcament té dos objectius principals. En primer lloc, fer una crida a la població a aparcar correctament en les zones habilitades i no fer-ho en àrees indegudes, com s’ha estat fent, per així permetre el pas i la lliure circulació als veïns i veïnes, i facilitar el trànsit als altres vehicles.

En segon lloc, a partir de l’1 d’agost s’activarà definitivament la zona blava. L’objectiu és facilitar la rotació de vehicles i facilitar l’accés de la població a la zona comercial del centre del poble. La zona blava funcionarà amb disc horari per marcar l’hora d’arribada i cada vehicle podrà estacionar-hi 1h 30 min. En cas de no disposar de rellotge, l’Ajuntament en té per donar o, en tot cas, es pot deixar un paper amb l’hora d’arribada escrita. En totes les situacions, l’hora d’arribada haurà d’estar en una zona visible del vehicle.

  1. Prevenció de generació i gestió correcta de residus

 

La segona lluita de la campanya és per progressar en termes de la gestió dels residus que es generen i així millorar en la petjada que deixa Castellterçol com a poble, al món. Des de l’Ajuntament es vol recordar a la població que cal treure els residus quan toca, segons el calendari de recollida porta a porta, i deixar-los a on toca. No s’han d’abandonar els residus a qualsevol lloc ni tampoc deixar-los a la deixalleria. D’aquesta manera, si es fa bé, es reduirà la generació de residus.

  1. Tinença responsable de mascotes

I la tercera vessant de la campanya va adreçada a totes les persones propietàries de mascota. L’Ajuntament ha elaborat materials gràfics per a recordar la necessitat de recollir les deposicions de les mascotes. Qui té una mascota, ha de complir amb les seves obligacions. En aquest sentit, des de la regidoria de Medi Ambient es vol recordar que s’han col·locat pel poble diferents dispensadors de bosses per a recollir els excrements de les mascotes.

Darrera actualització: 20.07.2020 | 13:45