El procés participatiu per definir el nou edifici de l’IE Castellterçol, en marxa

Dimecres, 9 de desembre de 2020 a les 00:00

Fins al 18 de gener, la comunitat educativa debatrà sobre el pla d’usos de l’ampliació i reforma de l’edifici de l’Institut-Escola Castellterçol.

El procés participatiu per a definir com ha de ser el nou edifici de l’IE Castellterçol a nivell d'usos i funcionament ja està en marxa. Tota la comunitat educativa s’implicarà fins al 18 de gener per detallar l’organització i la distribució de l’Institut-Escola després de la reforma i ampliació.

Amb els resultats d’aquest procés, i segons ha informat en la darrera reunió la subdirectora general de Construccions, Manteniments i Equipaments de la Generalitat de Catalunya, Imma Buxadera, durant el primer trimestre del 2021 es farà l’encàrrec del projecte executiu arquitectònic.

Aquest projecte, pel qual la Direcció General ha confirmat una aportació de més de 4 milions d’euros, preveu una reforma de 2.200 m2 i una ampliació de 920 m2 que han de permetre a Castellterçol poder gaudir d’un centre educatiu adequat i totalment integrat amb l’entorn del municipi, ja que l’objectiu és poder compartir espais municipals de forma bidireccional, com es fa ara amb el Bosquet de Can Sedó, l’Espai jove, el Pavelló o l'ús del pati per part dels casals i esplai.

Seguint el calendari previst, s’espera que a principis del 2n trimestre ja s’hagi licitat i adjudicat la redacció del projecte, que habitualment suposa uns altres 6 mesos de treball. Finalment, per culminar el projecte tan sols restarà licitar i adjudicar les obres i el procés de construcció.

La reforma de l’Institut-Escola de Castellterçol és un dels objectius més prioritaris de l’equip de govern. Des de l’Ajuntament volem convertir a Castellterçol en un poble que aposta decididament per l’Educació 360º amb un Institut-Escola obert al poble i un poble obert a escola.

Darrera actualització: 09.12.2020 | 12:54