Notícies

 • BARBES DE BALENA 20 de juny de 2018 BARBES DE BALENA

  Sinopsi:
  Barbes de balena  fa un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l’estat espanyol. La seva va ser una carrera plena d’obstacles, que va anar superant, per exercir una professió aleshores vetada a les dones.

  A partir de la seva figura, també fem memòria de les nostres àvies, besàvies…, i reflexionem sobre les dones d’avui en dia.

  A l’època de la doctora Aleu, les dones portaven cotilla, i nosaltres?

 • Dansa 2018 13 de juny de 2018 PARELLES DANSA 2018

  S’obre el període d’inscripció per ballar la dansa la Festa Major 2018

   

  La ballada de la Dansa i el Ball del Ciri és sense cap mena de dubte un dels plats forts de la Festa Major de Castellterçol. La plaça s’omple d’autòctons, estiuejants i passavolants per gaudir del ritual annual.

  Diumenge  al migdia, sortint de missa de 12, balladors i autoritats enfilen cap a la plaça de la Vila acompanyats pels músics i els gegants. És el moment de l’escenificació més formal i protocolària que incou el tradicional passeig de les autoritats, que presideixen l’acte. Des de l’any 1997 també s’inclou a la ballada una versió reduïda del Ball del Ciri (sense el llençament d’ampolles per damunt de la Casa de la Vila).

  Dilluns  a la tarda, després del dinar de Festa Major i la corresponent sobretaula, és el torn del que coloquialment es coneix com la Dansa “pel poble”. A més de la Dansa, es balla el Ball del Ciri complert, amb el ritual de llançament de les ampolles que simbolitzen el final de la festa (que antigament acabava el dilluns) i, per altra banda, la ballada acaba amb uns balls vuitcentistes amb la participació del públic.

  Pels balladors, principals protagonistes, la festa també té d’altres ingredients que van més enllà del moment central a la plaça. A més dels assajos (que es realitzen gairebé diariament durant juliol i agost) hi ha un seguit de petits actes més íntims i  extraoficials  que complementen l’experiència de ballar per Festa Major: l’assaig de llançament d’ampolles, l’esmorzar de balladors diumenge al matí, els preparatius a Cal Recader, la ronda de  xupitos  prèvia a la ballada de dilluns, la sessió de fotos a la Casa Museu Prat de la Riba, etc…

  Com no podria ser d’altra manera, tot això és possible gràcies a l’aportació altruista d’un grapat de gent que dediquen part del seu temps i experiència a la festa: tenint cura dels vestits, dirigint els assajos, vetllant per la música, coordinant la comunicació, seguint el procés d’inscripció, prenent decisions…

 • DEIXALLERIA 7 de maig de 2018 ANAR A LA DEIXALLERIA TÉ PREMI

  Per cinquè any consecutiu el Consorci organitza el sorteig de premis als usuaris de la xarxa deixalleries comarcals “Anar a la deixalleria té premi” , amb l’objectiu de promoure l’ús d’aquestes instal·lacions, augmentar el nombre d’usuaris i els materials recollits.

  Del 07 al 31 de maig totes les persones que facin ús d’aquestes instal·lacions podran participar-hi. Ho podran fer tantes vegades com vulguin, sempre que ho facin en dates diferents. Cada entrada a la deixalleria només dona dret a una butlleta, independentment de la quantitat de residus que es lliuri.

  Els premis

  El primer premi són dues entrades pel Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP 2018, i el  segon un val per valor de 100€ a bescanviar per compres a la llibreria La Gralla de Granollers.

 • Cartell 22 de gener de 2018 RECICLAR BÉ TÉ PREMI

  Gràcies a les deixalleries es poden reciclar i reutilitzar elements que ja no ens són útils a casa: residus per als quals no hi ha contenidors al carrer o un sistema de recollida domiciliària. Per això, hem engagat la campanya RECICLAR BÉ TÉ PREMI! 

  Segella totes les caselles que tens a sota i beneficia't d'un 10% de descompte en la quota d'escombreries de Castellterçol 2019!  

  Vine a l'Ajuntament i et farem entrega del fulleto 2018. 

 • PROJECTE 30 de novembre de 2017 UN PAS MÉS PER NOU EDIFICI INSTITUT-ESCOLA

  A Castellterçol, els 200 alumnes d'Educació infantil i Primària estan a l'edifici històric, que va construir-se ara fa uns 40 anys, i els 150 estudiants dels quatre cursos d'ESO estan en uns mòduls prefabricats. Com saben, els usuaris, entre les dues instal·lacions, hi ha uns 700 metres de distància i uns 10 minuts a peu compartint un únic espai de menjador. 

  Un dels grans objectius municipals de Castellterçol ha estat treballar amb tots els representants polítics, les membres del món educatiu local i els responsables dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, per aconseguir consensuar una proposta del nou equipament educatiu que doni cabuda als alumnes castellterçolencs de 3 a 16 anys. Després de mesos de reunions, el passat 15 de novembre es va notificar des del Departament d'Ensenyament i davant la Consellera Comarcal d'Educació, que la acceptada pel projecte Institut Escola és l'ampliació de l'edifici actual. 

  ENHORABONA !!  

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49