Mesures de prevenció pel control poblacional de coloms a habitatges particulars

Dijous, 24 de febrer de 2022 a les 00:00

Des de fa unes setmanes s’han detectat que hi ha habitatges de Castellterçol que són dormitoris o punts de repòs de coloms. Es demana a la població que si tenen habitatges en desús que revisin que les finestres estiguin tancades, que observin i si hi ha forats a parets o tancaments de finestres que permeten l'accés de coloms a l'interior i els arreglin per tal d'evitar la proliferació de coloms. 

Per tots els habitatges desocupats o ocupades si s’observen que els coloms es paren a empits, baranes, canals i cal que s’hi posin pues perquè no es puguin aturar i que sobretot no se’ls doni menjar.

Control dels edificis i espais públics

Les actuacions de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castellterçol estan orientades a establir plans de control integral d'aus en els quals l'anàlisi de la situació de partida és fonamental per decidir les mesures més adequades per al control de les poblacions.

Amb aquesta finalitat, l'Ajuntament va contractar una auditoria a l’empresa especialista, Biodiversitat S.L., qui ha determinat que és imprescindible, pel control poblacional dels coloms, que tots els propietaris d’immobles apliquin la mesura preventiva de tancament de finestres, per tal d’impedir l’accés de les aus als edificis que actuen com a dormitoris, i apliquin mesures preventives per evitar l’aturada de les mateixes als punts de repòs. 

Per qualsevol dubte cal dirigir-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o a l’empresa especialista Biodivesitat S.L. per si vol demanar assessorament gratuït de les millors mesures a prendre per cada situació que pugui detectar.

Telèfon de contacte 629.11.21.11 i adreça de correu electrònic, marina@biodiversitat.cat.

 

Darrera actualització: 24.02.2022 | 13:02