Castellterçol inicia el curs escolar amb "normalitat"

Dimecres, 16 de setembre de 2020 a les 00:00

Tant l'IE Ramona Calvet com la Llar d'Infants L'Espurna han començat el nou curs sense incidències i complint totes les mesures sanitàries i educatives.

L'arribada del mes de setembre suposa, any rere any, l'inici d'un nou curs escolar. Enguany, d'una manera diferent i molt marcat per la situació sanitària amb la pandèmia de la COVID-19. Tot i així, els dos centres educatius del municipi, tant l'Institut Escola Ramona Calvet com la Llar d'Infants L'Espurna han iniciat el nou curs sense incidències rellevants.

El centre més matiner va ser la Llar d'Infants L'Espurna, on des del dilluns 7 de setembre ja s'hi atén als infants en l'horari habitual. En total hi ha 15 infants preinscrits que ocupen així prop d'un 58% de les 26 places de les que disposa el centre. La seva directora, Iolanda Domènech, afirma que en aquests primers dies "no veig por, però sí que hi ha molta precaució i la gent és molt respectuosa amb tota la normativa". Paral·lelament, destaca que aquest any les famílies "no poden entrar fins a dins a deixar els infants, però ho han entès i respectat molt".

Com a protocol, s'ha demanat a les famílies que sigui només un adult qui acompanyi a l'infant fins a la porta exterior i, quan surt alguna de les 5 mestres a buscar-los, a l'entrada que separa les dues portes només hi pot haver una família a la vegada. "Allà, a l'entrada, es canvien les sabates dels nens i després, un cop a dins, continua tot el protool amb el rentat de mans", sentencia.

D'altra banda, a l'Institut Escola Ramona Calvet les classes han iniciat aquest dilluns 14 de setembre. Segons el director Francesc Xavier Ruiz, els primers dies han sigut "força normals dins la situació excepcional, i és que el fet que les famílies estiguéssin informades des de fa temps que l’inici de curs seria molt diferent ha ajudat a tenir-ho molt interioritzat". Pel que fa als alumnes, destaca que han arribat "molt tranquils i expectants per aquesta situació nova, seguint totes les indicacions". Entre els fets més destacats, Francesc Xavier Ruiz subratlla "les enormes ganes que he detectat de tornar a retrobar-se tant per part dels professionals, el professorat, com edls nens i nenes".

El protocol obliga a esglaonar les entrades i sortides, que també es fan per portes diferents, per no acumular tot l'alumnat a les escales o passadissos. A més, és obligatori l'ús de la mascareta en tot moment pels majors de 6 anys, s'han de rentar les mans diferents múltiples vegades i es desinfecta el centre (amb l'ajuda de l'Ajuntament) tant durant la jornada lectiva com a la tarda.

Darrera actualització: 16.09.2020 | 13:20