L’alcalde Isaac Burgos recull el diploma del Segell Infoparticipa amb el 81%

Dimarts, 11 de maig de 2021 a les 00:00

L’entrega es va fer ahir a la sala d’actes del rectorat de la UAB

L’alcalde de Castellterçol, Isaac Burgos, va recollir ahir el diploma del Segell Infoparticipa 2020 en una sessió de lliurament realitzat a la sala d’actes del rectorat de la UAB.

L’Ajuntament de Castellterçol ha assolit el Segell Infoparticipa 2020 amb un compliment del 81% dels seus indicadors, i d’aquesta manera rep un reconeixement que distingeix les administracions locals més transparents de l’Estat.

Amb l’objectiu de millorar la qualitat comunicativa i augmentar el nivell d’informació pública disponible al web municipal, la regidoria de Comunicació ha treballat prenent com a referència els indicadors del Mapa Infoparticipa i els consells dels seus investigadors.

El Mapa Infoparticipa és un índex realitzat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP), que analitza la qualitat i la transparència de la comunicació de les administracions públiques locals. Aquest índex s'obté a partir de 52 indicadors, dels quals l'Ajuntament de Castellterçol n’assoleix 42, superant el 81% dels indicadors que atorga el segell de qualitat. 

Els 52 indicadors són de tipus quantitatiu i avaluen si l'accés a la informació política és pública i la qualitat comunicativa dels continguts. Es distribueixen en 3 temàtiques: Informació dels i les representants polítics/polítiques; informació sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius que se'n fa; Informació i accés sobre les eines de participació ciutadana.

Enguany la Regidoria de Comunicació de Castellterçol ha assolit la nota més alta de les 8 edicions en què s'ha avaluat, fent un gran esforç, ja que l'any 2019 només complia 19 ítems.

Darrera actualització: 11.05.2021 | 11:33