Una foguera enmig del bosc malgrat la prohibició per risc d’incendi

Dilluns, 26 de juny de 2023 a les 00:00

Aquest cap de setmana l’ADF Els Cingles del Moianès van detectar una columna de fum enmig del bosc, a prop del mas aïllat de El Vilet, a Castellterçol

Malgrat la prohibició expressa de no encendre cap foc ni foguera en zones forestals pel risc d’incendi que aquesta pràctica suposa, aquest dissabte al vespre l’ADF Els Cingles del Moianès van rebre un avís d’un veí que va detectar una columna de fum enmig del bosc.

En rebre l’alerta, el voluntari que viu a la casa L’Argemira, prop del mar El Vilet, es va acostar fins on s’havia vist el fum i, quan va arribar al lloc dels fets, va trobar una foguera en un camp, a cinc metres del bosc, i cinc persones cantant i ballant al voltant d’aquesta.

Després d’avisar els Bombers, i de comunicar-ho a la resta de companys de l’ADF perquè s’hi acostessin amb un vehicle, van extingir la foguera i van fer una zona de seguretat al voltant. En acabar, el cos de Bombers van aixecar acta i van fer entendre a les persones que havien provocat la foguera -que eren de l’Europa de l’est- que estava totalment prohibit fer foc en aquella zona.

Amb aquest incident, l’Associació de Defensa Forestal del Moianès, formada per Collsuspina, Sant Quirze, Granera, Castellcir, Castellterçol i Moià, recorda a la població que està totalment prohibit fer foc a qualsevol zona forestal, estigui o no poblada d’espècies arbòries, així com en la franja de 500 metres que els envolta.

Amb l’inici de l’estiu, l’increment de les temperatures i l’absència de pluges importants, fa que les condicions favorables al foc s’incrementin i per tant, cal extremar precaucions i ser responsables amb l’entorn.

Darrera actualització: 26.06.2023 | 12:25