Consells de seguretat per a llars de foc

Dimecres, 28 de setembre de 2022 a les 00:00

Amb l’arribada de la tardor i el fred es torna a fer ús de les llars de foc, oblidades per molts durant el període estival. Si tens una llar de foc, des de l’Ajuntament de Castellterçol et recomanem que facis ús d’aquestes recomanacions que facilitem tot seguit.  

 

  • No s’han de cremar líquids inflamables o combustible per encendre el foc, ni utilitzar llenya humida o resinosa, ja que podria produir dipòsits de sutge i quitrà.  

  • No s’ha de posar massa llenya al foc, així s’evita la producció de productes tòxics i l’acumulació de sutge i quitrà.  

  • No s’han d’acostar a la llar de foc objectes com ara joguines ni mobles, ni la roba perquè s'eixugui.  

  • Cal apagar la llar de foc en el moment d’anar a dormir o quan sortim de casa. En el cas que el foc quedi encès cal col·locar una pantalla mataguspires.  

  • Per assolir un bon tiratge de la xemeneia i evitar la concentració de productes tòxics així com de mala olor és molt important que l’habitació on hi ha la llar de foc tingui la ventilació adequada.  

Cal netejar almenys un cop a l’any els conductes de la llar de foc en cas que se’n faci un ús habitual, i en el cas que faci diverses temporades que no l’hem encès cal que sigui personal especialitzat el que la revisi. La xemeneia no ha de tenir cap forat, ja que podria provocar que es calés foc sobre materials combustibles. Per augmentar la seguretat, és recomanable instal·lar un detector d’incendis i de monòxid de carboni, i disposar d’extintor.  

 

Darrera actualització: 28.09.2022 | 16:38