Cuidem la salut!

Dimecres, 14 de desembre de 2022

En aquest espai volem d'una banda donar difusió a les activitats que fomenten la salut i els hàbits saludables i, de l'altra, donar informació de servei i consells cada mes.

A banda de publicar de forma mensual consells de salut adaptats a cada època de l'any, a la columna dreta podeu trobar els tres llibrets que hem publicat: "Fem salut, escull el teu destí", "Receptes per quan et bulli l'olla" i "Ingredients del benestar físic". A més, un d'aquests materials editats des de l'Ajuntament de Castellterçol ha estat reconegut de forma internacional. Es tracta de l'opuscle de salut publica "Receptes per quan et bulli l'olla".

El desembre de 2022 l’Agència Europea d’Informació i Assessorament dels Joves (Eryica), es va fer ressò del llibret de gestió emocional “Receptes per quan et bulli l’olla”, editat des de l’Ajuntament de Castellterçol amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’Agència va seleccionar aquest material perquè altres administracions, a nivell europeu, el coneguin i l’adaptin pels seus veïns i veïnes, ja que s’ha valorat com una bona pràctica. Així, aquesta proposta de caràcter local ha servit de model per tal que altres ajuntaments o entitats supramunicipals d’arreu d’Europa s'hi puguin emmirallar i des d’Eryica han inclòs dins un document més extens que recull altres iniciatives interessants. També es va organitzar un webinar anomenat “Do you kNOw distress? - Youth information responses to mental health”, obert a tothom, on es va tractar aquesta qüestió. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar eines als i les joves per poder gestionar de la millor manera possible les seves emocions i identificar-les correctament. Després de dos anys de pandèmia la salut mental forma part de l’ordre del dia de la nostra societat amb els trastorns de salut mental cada vegada més presents entre els joves i, per aquest motiu, des de l’àrea de Salut de l’Ajuntament es va voler desenvolupar aquest projecte per oferir suport psicològic al jovent de Castellterçol.

Pel juliol, pobres dels que estan al solAl juny, el fred s'esmuny

Maig, l'olivera florirà i el blat granarà

Abril, abrilet: al migdia calor i al vespre fred

 

Març, marçot, mata la vella a la vora del foc, i la jove, si pot

Sol de febrer, mai dura un dia sencer

Al gener, tanca la porta i encén el braser

Desembre arribat, posa't set capes d'un plegat

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 15.01.2024 | 19:24