Entren en vigor les noves mesures anti-Covid

Dimarts, 18 d'agost de 2020 a les 00:00

Entre elles, la prohibició de fumar en espais públics o a l'aire lliure quan no es pugui mantenir la distància interpersonal, o restriccions a bars i restaurants.

Des d'avui mateix, dimarts 18 d'agost, entra en vigor a Catalunya una normativa més estricte per a continuar reduint la transmissió del virus. Tal i com marca el decret de la Conselleria de Salut publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), a partir d'avui s'estableix la prohibició de fumar a la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys dos metres.

A més, el decret especifica limitacions tant en les reunions, que poden ser d'un màxim de deu persones, com en els horaris nocturns dels locals d'oci i restauració, que hauran de garantir el metre i mig entre les  taules i també de distància a la barra. Pel que fa a horaris, el decret determina que l'hora de tancament dels locals sigui com a molt a la 1 de la matinada i que no es puguin acceptar nous clients a partir de les 12 de la nit.

Com és conegut, també està prohibit beure alcohol a la via pública, excepte en les zones habilitades (per exemple, bars i restaurants), i totes aquelles activitats que es preveuen multitudinàries caldrà que compleixin els plans de desconfinament aprovats pel PROCICAT.

Darrera actualització: 18.08.2020 | 10:40