Es demana responsabilitat davant la situació de la pandèmia

Dimarts, 28 de desembre de 2021 a les 00:00

Cal tenir precaució i dur mascareta, ventilar bé els espais i evitar aglomeracions per reduir el risc de contagi.

Des de l'Ajuntament de Castellterçol volem fer una crida a tots els veïns i veïnes a actuar amb responsabilitat en aquests dies de festes nadalenques. La transmissió del virus és molt elevada i el nombre de positius està arribant a xifres rècord. Avui dimarts, 28 de desembre, a Castellterçol tenim un risc de rebrot de 3835.25 punts, és a dir, estem a nivell Molt alt. A més, la incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants s'enfila fins els 1989.44 punts, i és que en els darrers 7 dies s'han diagnositcat 34 casos amb PCR i test d'antígens.

Amb l'objectiu de frenar el creixement de la pandèmia, impulsat per la variant òmicron, la Generalitat va definir noves mesures que estan en vigor des de la mitjanit del dijous 23 de desembre al divendres 24 de desembre. La resolució té una vigència de 15 dies i serà revisada un cop complert aquest termini.

Les mesures inclouen les següents restriccions:

  • Limitació de les trobades a un màxim de 10 persones
  • Implementació del toc de queda entre la 1 i les 6 h als municipis de més de 10.000 habitants (mirar llistat adjunt)
  • Tancament de l'oci nocturn
  • Reducció dels aforaments al 50% a l'interior dels establiments de restauració
  • Reducció dels aforaments al 70% a comerços, gimnasos i cultura

En paral·lel a aquestes mesures, es recomana el teletreball sempre que sigui possible i reduir la mobilitat i la interacció social fora del propi grup bombolla.

El Govern català també destaca la importància de la dosi de reforç de la vacuna contra la COVID-19 i de la vacunació d'aquelles persones que encara no n'han rebut cap.

Consulta totes les mesures vigents a la web de la Generalitat.

Darrera actualització: 28.12.2021 | 16:53