L’Ajuntament de Castellterçol, amb l’índex de maduresa digital per sobre la mitjana comarcal

Divendres, 4 de juny de 2021 a les 00:00

El consistori té un índex de 68,68 sobre 100, una xifra elaborada pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) i que indica el grau de digitalització de les administracions públiques catalanes.

El Consorci Administració Oberta de Catalunya ha publicat els indicadors de l'Índex de Maduresa Digital de les administracions catalanes que confirmen l'Ajuntament de Castellterçol amb un 68,68, és un dels municipis del Moianès amb un Índex de Maduresa Digital més alt formació digital.

Així, l’Ajuntament de Castellterçol té un Índex de Maduresa Digital de 68 sobre 100, una xifra sensiblement més alta que la mitjana comarcal (62). Aquest índex destaca l’estalvi digital que s’ha assolit amb la digitalització valorat en 56 mil €.

L’Ajuntament es marca com a repte de cara a l’any vinent millorar els resultats per tal d’assolir una puntuació mínima de 75. Davant el repte de fer un consistori més transparent i facilitador per la ciutadania la construcció d’una estructura digital àgil i flexible és una missió clau i poder millor concretament en els dos ítems menys valorats com són la interoperativitat i la digitalització d’entrada.  

L'Índex de Maduresa Digital és una eina que permet conèixer el grau de transformació digital dels ajuntaments i dels consells comarcals i comparar-lo amb altres ens locals del mateix rang en nombre d'habitants.

L'índex permet a les administracions locals saber de forma clara i objectiva els seus punts forts i dèbils i àmbits de millora en la implantació de la digitalització, i comparar-se amb altres ens amb relació a la mitjana o amb l'ens amb millor valoració.

La dada final és el producte de l'anàlisi de 30 indicadors extrets de les webs de les mateixes administracions, l'activitat associada als serveis de l'AOC i la informació facilitada per ajuntaments i consells comarcals i proveïdors d'aplicacions.

Podeu consultar el detall dels indicadors al web de l'AOC.

Darrera actualització: 04.06.2021 | 13:58

Imatges

índex de maduresa digital índex de maduresa digital índex de maduresa digital