Les deixalleries distribuiran compost gratuït per a horts i jardins

Divendres, 29 de d’abril de 2022 a les 00:00

Serà del 2 al 7 de maig, en el marc de la Setmana Internacional del Compost.

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ofereix del 2 al 7 de maig la possibilitat d’aconseguir fins a 50 litres de compost per persona a totes les deixalleries (equivalent a dues galledes). Forma part de les accions incloses en la Setmana Internacional del Compost que se celebra de l’1 al 7 de maig (#ICAW2022), i el lema és: “El compost: Per a la regeneració del sòl”.

L’aplicació de compost incrementa la salut del sòl i dona lloc a cultius més sans i rics en nutrients. Gràcies a la matèria orgànica que aporta, es beneficia la regeneració del sòl i s’incrementa el segrest de carboni. El cicle de la matèria orgànica i l’aplicació al sòl del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.

Amb aquesta mesura i sota la marca COMPOSTVO es vol fomentar l’ús del compost provinent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar la ciutadania el seu esforç per separar la matèria orgànica a casa de forma correcta facilitant així que se’n pugui obtenir compost i biogàs.

Darrera actualització: 29.04.2022 | 10:18