Les obres de la C-59 al seu pas per Castellterçol començaran a finals del primer trimestre de 2023

Dijous, 15 de desembre de 2022

Amb aquesta reforma, que inclou una nova rotonda, la millora de les parades d’autobús i passos de fauna, la carretera serà molt més segura

Les esperades obres de millora de la C - 59 ja tenen data d'inici. A finals del primer trimestre de 2023 es preveu donar el tret de sortida a la remodelació d'aquesta carretera, que suposa l'eix vertebrador de la comarca. A Castellterçol es crearà una nova rotonda d'accés al polígon industrial el Vapor de 36 metres de diàmetre, s’adequaran les dues parades d'autobús existents, es donarà continuïtat a les voreres del carrer de Moià i s’habilitaran diversos passos de fauna. "Ara com ara l'autobús que va direcció al Vallès Oriental s'atura al mig de la carretera per tal que puguin baixar i pujar els usuaris d’aquest transport públic. Amb la creació d'una parada mitjançant una plataforma independent de la carretera , a l'altura del Centre de Salut, aquesta problemàtica es resoldrà", apunta Toni Massot, regidor de Via Pública. Per evitar accidents amb animals es col·locaran tanques cinegètiques als marges de la carretera i s’executaran passos canadencs (passos formats per barreres metàl·liques als accessos per impedir el pas d’animals). A més, es construirà un nou pas de fauna al tram entre Castellterçol i Moià, que és on es concentra més l’accidentalitat derivada d’atropellament d’animals. Els treballs tindran un termini d’execució d' 11 mesos i el projecte s’ha licitat per 5.757 .037,28 € sense IVA i 6.966.015,11 € amb IVA inclòs (21,00%).

Aquestes reformes suposaran una millora excepcional de la seguretat a la zona tant per a persones com per animals. "S'han tingut en compte les peticions que hem fet arribar des del municipi al Departament de Territori de la Generalitat, de forma coordinada amb el Consell Comarcal", diu Massot.

En global, aquestes obres inclouran tot el tram de carretera entre Moià i Sant Feliu de Codines. Un total de 16’5 quilòmetres que es reformaran per tal d’afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. Podeu recuperar aquí el projecte constructiu (pàgines 1243, 1263,1264, 1270 i 1271).

Darrera actualització: 15.12.2022 | 19:21