S'activen les mesures de prevenció d'incendis forestals

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 00:00

Des d'avui  i fins al 15 d'octubre, queda prohibit encendre foc en zones forestals o abocar-hi escombraries industrials i vegetals, entre altres mesures.

Avui dilluns, 15 de març, ha entrat en vigor de nou la normativa establerta en la Llei 6/1988, de 30 de març, Forestal de Catalunya i el Decret 64/1995 de 7 de març.

Aquesta normativa s'estableix cada any per aquest període amb l'objectiu de reduir al mínim els riscos d'incendi forestal. Per aquest motiu, queden absolutament prohibides algunes activitats en zones o terrenys forestals de Castellterçol i els 500m que envolten aquestes zones.

Així, les activitats que queden prohibides són:

  • Encendre foc
  • Llençar objectes encesos
  • Abocar escombraries i restes industrials i vegetals
  • Llençar coets, globus o focs d'artici o altres artefactes que continguin foc.
  • Utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

En cas d'haver de realitzar alguna activitat que pugui comportar risc, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca podrà concedir autoritzacions per encendre foc. La sol·licitud s¡'haurà de fer a l'Ajuntament, indicant el motiu i el lloc on s’ha de fer, o també es pot sol·licitar a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, que resoldran sobre la sol.licitud.

Les autoritzacions per a la utilització de bufadors o similars es tramitaran directament a les Oficines Comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 14:17