Poua del Vapor Vell

Fa uns anys la poua del Vapor quedava camuflada entre la malesa. L'ADF de Castellterçol es va ocupar d'esbrossar la zona. De dins la poua en van treure una gran quantitat d'escombraries. Un cop neta, hi van posar unes baranes de protecció. I ara es pot visitar amb seguretat.
Aquesta és una poua de mida mitjana, semblant a les de la Ginebreda. Com a característica pròpia en destaca la cúpula nervada. Està feta amb dos arcs, construïts amb blocs de pedra. Són de mig punt i estan col·locats perpendicularment l'un amb l'altre.
El diàmetre de la poua és de 8,2 metres. I l'alçada total, des del fons fins a la clau de la cúpula, és de 7,86 metres.
Al Moianès hi ha documentades una cinquantena de poues. I això en un territori relativament petit. El seu estat de conservació és divers. Algunes no han suportat la falta de manteniment i han quedat enrunades. Però moltes altres estan intactes. Hi ha ajudat el fet que solen estar situades fora dels pobles i no han fet nosa.
En els últims anys s'ha pres consciència del seu valor. I s'han buscat recursos per protegir aquest important patrimoni arquitectònic. Des del Consorci del Moianès i el projecte de l'Ecomuseu s'han catalogat les poues. S'han netejat, restaurat i senyalitzat. Els propietaris, els ajuntaments i les entitats han treballat conjuntament en aquestes tasques.

Horari:  
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 5.06.2017 | 20:31