Bosquet de Can Sedó

Mural Bosquet de Can Sedó

Localització.  El mural està dividit en dues parts. La intervenció més important ocupa tota la façana de l’edifici de serveis del parc de Can Sedó. L’altre mural cobreix un armari d’obra situat just a l’entrada del parc. Es van pintar la primavera de 2018.

Argument. El valor de la comunitat. Al mural principal hi ha dibuixades persones diferents que ens representen a tots: una dona, un parell de nenes, un home d’edat. Els protagonistes estan units per una malla feta de quadres de colors molt vius, i per una mena de xarxa que els connecta. La comunitat es crea quan les persones de generacions diverses es relacionen. I aquest parc és un lloc idoni per fer-ho. Al mural més petit hi ha la silueta del poble de Castellterçol.

Objectiu. La idea de fer un mural al Bosquet va sorgir durant un procés de participació popular que volia definir els usos que té aquest espai públic. El  parc és un lloc que compartim infants, joves i gent gran. I quan ens comuniquem, ens ajudem, compartim, convivim, és quan fem xarxa i fem comunitat.

Autor. Roc Blackblock. Artista especialitzat en la il·lustració, el tatuatge i l’art urbà. És membre actiu de diversos moviments socials i sovint utilitza els murals com a eina de reivindicació. El seu treball està molt vinculat a la temàtica social i a la recuperació de la memòria històrica. Retrata la vida als barris i als pobles, històries d’herois socials, escenes de la guerra civil, lluites socials per millorar la vida de les persones. Té molta experiència en projectes a l’espai públic.

Tècnica. L’artista ha utilitzat, sobretot, la tècnica de stencil o estergit. Consisteix en crear plantilles amb els dibuixos que es volen fer, retallats o perforats. La pintura s’aplica a sobre de les plantilles, que es combinen, sobreposant unes amb les altres per aconseguir els efectes desitjats. Roc Blackblock és un especialista en stencil i grafit. En aquest cas, també ha pintat algunes parts del mural a ma alçada.

Quan es pot veure?  Visita lliure en horaris d’obertura del parc.  

Per conèixer l’obra de l’artista: https://www.instagram.com/rocblackblock/

Darrera actualització: 9.06.2020 | 16:09