Exposició de pessebres

Cada any, a l'edifici de les Escoles Velles, es fa l'Exposició de Pessebres, una mostra d’una trentena de diorames de diferents mides i estils, de gran qualitat. La mostra s'inaugura per la festa de La Puríssima i es pot visitar tots els caps de setmana i festius, els mesos de desembre i gener.

L'exposició l'organitza l'Agrupació de Pessebristes de Castellterçol, una entitat amb molta història al poble. L’any 2019 va celebrar el seu 75è aniversari. L'entitat disposa d'un taller de treball per als seus associats i d'un espai fixe per fer les exposicions. I des del 2001 organitza cursets de pessebrisme. Això fa que, cada any, a l'exposició es puguin veure maquetes que són autèntiques obres d'art, al costat de peces fetes per la gent que comença. Sempre hi ha un diorama de grans dimensions, el pessebre monumental, en el que hi treballen diverses persones de l’entitat. 

Aquesta afició va néixer al poble l'any 1944, quan la Junta Parroquial d'Acció Catòlica va promoure el primer concurs de pessebres de Castellterçol. En aquella primera crida s'hi van inscriure més de cent cinquanta peces. Els concursos es van celebrar, cada any, fins al 1965, i van crear molta afició artística.
Durant uns anys, però, l'activitat va quedar aturada. El 1988, a la Casa Museu Prat de la Riba, es va fer una exposició per fomentar la cultura popular al poble. Es va recordar la tradició que hi havia de fer pessebres, i això va ajudar a que es reprengués l’activitat. Des d’aquella data, s’han seguit fent exposicions al poble en diversos emplaçament, fins trobar una seu fixe a l’edifici de les Escoles Velles. També es pot veure un diorama a l’església de Sant Fruitós.

Exposició de pessebres:  Escoles Velles, plaça dels Estudis.

Horari:  
Darrera actualització: 27.05.2020 | 12:54