Els oratoris

El carrer de Sant Francesc i el carrer de l'Era, on hi ha la casa de pagès de Salavert, s'acaben als afores del poble. Els dos, però, queden units per una pista de terra. És un recorregut curt molt agradable, a tocar dels camps de conreu, on hi trobem els Oratoris i la font del Viver.
Dels Oratoris hi ha molt poca documentació. Es pensa que, en l'època de creixement del poble, entre els segles XVII, XVIII i XIX, es van utilitzar per a ubicar-hi els misteris del Via-Crucis. Aquesta devoció popular té catorze estacions, que expliquen la Passió de Jesús. La primera i l'última s'acostumaven a resar dins l'església parroquial. Així que, la resta, potser eren en aquest camí dels afores de Castellterçol. La gent gran del poble almenys en recorden sis. Però s'han anat fent malbé i ara en queden molt pocs en peu, només tres.
De totes maneres, aquesta és una ruta bonica i fàcil de fer per estirar les cames. A mig camí hi ha la Font del Viver. És molt antiga i neix al repeu d'un marge, darrere de dos enormes plataners centenaris. Es tracta d'una font de bassal. Per protegir-la, s'ha cobert el naixement. I just a sota s'hi ha col·locat un sortidor modern per poder aprofitar l'aigua. També hi ha un parell de bancs i una taula de pedra. Un lloc perfecte per prendre el sol, fer un berenar o gaudir d'una estona de lectura relaxant.

Horari:  
Darrera actualització: 5.06.2017 | 19:26