Font del Prat del Pou

Una de les passejades tradicionals pel poble és la que surt de la Plaça dels Estudis, passa pel castell de Castellterçol i arriba fins la font del Prat del Pou. En total, uns quinze minuts escassos d'anada. La font està situada sota el turó de Rosanes, enmig de boscos, antigues feixes i horts. La vista des d'aquest paratge és fantàstica: el poble, el castell i el massís del Montseny.

La font és de raig i serveix l'aigua amb un broc gruixut de ferro. El brollador està protegit per una volta de mig punt. Dos bancs, enganxats a la paret de la volta, fan que sigui una font molt acollidora, sobretot en dies de calor. L'entorn del Prat del Pou és agradable, hi ha tres grans taules de pedra i un llarg pedrís per seure. També raja una segona font més petita, que brolla d'una altra deu diferent. L'aigua que es perd, serveix per regar els horts.

Des de sempre ha estat una de les fonts predilectes de tothom. Almenys té tres-cents anys d'història. Documents del segle XVIII, de l'època dels paraires, ja en parlen. És un lloc ideal per anar a estirar les cames després d'un bon àpat de diumenge o per fer un berenar amb la canalla quan els dies són llargs. Molta gent encara hi va amb garrafes a proveïr-se d'aigua.

Horari:  
Darrera actualització: 5.06.2017 | 18:34