Mirador de Salavert

Situat al carrer de Joaquim Roger, al sector nord-oest del poble.

Salavert és un dels masos més antics del poble. El capbreu de Castellterçol de 1370 ja l’anomena. La finca, dedicada a l’agricultura i la ramaderia, ha experimentat diverses remodelacions. Però conserva l’estatus de ser una de les cases més viscudes del poble.

Just sobre la casa hi ha el mirador, que ocupa una petita esplanada. L’espai està equipat amb una font, una taula i jocs infantils.

Des del mirador de Salavert es veuen altres masos històrics: l’Oller i la capella de Sant Bru, la Ginebreda i la capella de Sant Gaietà. També el sector del carrer de Moià, el barri que s’allarga al nord del poble.

A ma esquerra, cap a l’oest, el bosc i la carena, on hi ha el Collet de Sant Fruitós, el Pla de les Boixes i el Pla de les Forques.

Tot recte, en direcció nord, el clot de La Fàbrega i el poble de Moià. Si fa un dia clar, al fons, les muntanyes del Port del Compte.

A ma dreta, cap al nord-est, les muntanyes que hi ha entre Moià i Collsuspina: el Serrat del Nespler, el Serrat de Ferrarons i el Grony de l’Oller, de 1062 metres.

Horari:  
Darrera actualització: 27.05.2020 | 12:40