Arriba la 7a mostra de teatre amateur Escena 42

Dissabte, 1 d'octubre de 2022 a les 00:00

El proper 9 d’octubre s’inaugura la 7a mostra de teatre amateur Escena 42.

Durant prop d’un mes i mig tots els veïns i veïnes del municipi podran gaudir de diferents espectacles preparats per diversos grups de teatre amateur. L’espectacle musical Super Trouper inaugurarà la mostra, però els castellterçolencs i les castellterçolenques també podran gaudir d’altres obres com La Moneda, Lapònia, Abans que arribi l’alemany o La Casa de Bernarda Alba, obra que tancarà aquesta mostra. 

Les entrades es podran adquirir una hora abans de cada espectacle a la guixeta i tenen un preu de 6€. 

 

Sinopsi de les obres

Super Trouper: És una comèdia romàntica que contrasta els somnis i aspiracions d'una noia dels setanta amb una dels anys noranta. Mitjançant la màgia narrativa de les cançons d'ABBA coneixem a Donna, una mare soltera independent, que no necessita cap home per completar la seva vida, i la seva filla de 20 anys, Sophie, que vol romanticisme a cada moment, fills i un casament de blanc amb autèntica magnificència. Si el seu pare pogués lliurar-la a l'altar...si la seva mare sabés que és el seu pare...

Lapònia: Lapònia és una comèdia sobre les mentides, il·lusions, esterotips i tòpics culturals que anem rebent des de la infantesa. Amb un dia de Nadal a Lapònia a l'espera d'un Pare Noel que no acaba d'arribar, com a escenari, l'obra repassa les tradicions, l'educació i els valors familiars de dues famílies amb molts secrets amagats.

Abans que arribi l'alemany: L'Alzheimer, paraula maleïda. Malaltia que anul·la a qui la pateix i enfonsa als familiars que l'envolten. Tot i això, l'obra ens permet riure, gaudir, i ens serveix de lliçó d'enteresa, ja que no se centra en el drama que normalment pot ocasionar dins les famílies.

La Moneda: Que aixequi la mà qui mai hagi envejat alguna cosa dels seus amics: la casa, el cotxe, la parella? L'Enric, el Ferran i el Bernat són tres amics que des de fa anys i panys comparteixen una afició molt particular: col·leccionen monedes medievals de la Corona d'Aragó. Monedes d'or i de plata.

Com nos tornem, amb la perruquera dels versos: Amb humor i una sensibilitat arravatadora, la intrèpida perruquera Isabel de Sant Cugat ens convida a redescobrir la poesia en un recital de poemes diferent de tot. Després de quedar-se vídua i tancar la perruqueria, la Isabel retroba el sentit de viure quan coneix la mítica mestra de declamació Pepi Fornells, amb qui recorre els casals d'avis recitant poemes del vell repertori d'envelat per demostrar-nos que poesia i perruqueria van de bracet i que la poesia frena la caiguda de cabell.

La casa de Bernarda Alba: Com tota obra "clàssica" -i la de Lorca ja ho és, encara que nascuda en un passat molt proper-, va creixent dia a dia oferint-nos facetes diferents al compas dels canvis de la societat. La història de Bernarda i les seves filles, com la nostra història, té les arrels abans del seu naixement. Arrels profundes, recargolades, d'un origen llunyaníssim i perpetuades per qui sap quins interessos foscos.

Darrera actualització: 17.10.2022 | 10:20