Arriba la 8a mostra de teatre amateur Escena 42

Dimarts, 7 de febrer de 2023

El proper 12 de febrer s’inaugura la 8a mostra de teatre amateur Escena 42.

Durant prop d’un mes i mig tots els veïns i veïnes del municipi podran gaudir de diferents espectacles preparats per diversos grups de teatre amateur. L'obra El Crèdit inaugurarà la mostra, però els castellterçolencs i les castellterçolenques també podran gaudir d’altres obres com Revolta de bruixes, Cyrano o Terapèutic, obra que tancarà aquesta mostra. 

Les entrades es podran adquirir una hora abans de cada espectacle a la guixeta i tenen un preu de 6€. Totes les obres es realitzen a les 18.30 h al Centre Espai Escènic.

 

Sinopsi de les obres

El Crèdit (12 de febrer): A càrrec l'Associació Cultural Recreativa de Fals. Una divertida obra de Jordi Galceran, amb constants embolics de situació on l'Antoni s'aprofita d'aquestes circumstàncies per intentar aconseguir un crèdit sense avals.

 

 

 

 

Revolta de bruixes (26 febrer): De Josep Maria Benet i Jornet, adaptació d'Enric Company. A càrrec del grup Acadèmia de les Belles Arts, de Sabadell. Una jornada de treball d'un grup de sis dones de la neteja, en una empresa on no els paguen el que els correspon. Inicien una revolta, però no totes ho fan amb el mateix fi.

 

 El nom (5 març): Una comèdia a càrrec de la companyia Agrupació Teatral de Calaf (ATC). En Vicenç està a punt de ser pare per primera vegada amb quaranta anys. Quan és convidat a sopar a casa de la Isabel i del Pere, la seva germana i el seu cunyat, es retroba amb en Claudi, un bon amic de la infància. Mentre esperen l'Anna, la companya del Vicenç, que té el costum d'arribar amb retard, li fan tot un seguit de preguntes sobre la seva paternitat i el que això comporta sense mai perdre el sentit de l'humor. Quan sobtadament li pregunten si ja ha escollit un nom pel nen, la seva resposta els deixa a tots bocabadats.

 

 

 

Cyrano (12 març): A càrrec de la companyia Qullonaka Grup de Teatre, de Terrassa, sota la direcció d'Ester Batlló i Òscar Garcia. A la redacció del diari NÚVOL s'hi creuen cada jorn: velles amistats, enceses rivalitats, amors no confessats, un glop de ratafia i, sobretot... molta, molta poesia.

 

 

 

 

La ruïna (19 març): A càrrec del Foment Cultural de Súria. La crisi energètica, la crisi climàtica... i sembla que cada dia n'apareixen de noves! Com diu l'Abel, sembla que hi haurà una "crisiaca". Sigui com sigui, al final, l'essencial és com ens agafem les coses i en aquesta obra ens ho agafem rient. Cada personatge s'ho pren i actua de forma diferent, però al final s'adonaran que només importa una cosa.

 

 

 

 

Els feréstecs (26 març): A càrrec del Teatre Nacional del Tenes. L'any 1760 Carlo Goldoni va estrenar a Venècia I rusteghi, una comèdia que volia posar de manifest les diferències entre un grup d'homes conservadors i tradicionalistes, contraposats amb el d'unes dones de mentalitat més oberta, racional i liberal. Aquests Feréstecs s'allunyen de la Venècia del segle XVIII per a situar-se en un lloc indeterminat dels Països Catalans de finals del segle XIX, perquè moltes vegades també ens comportem com uns Feréstecs!.

 

 

 

 

Terapèutic (2 abril): A càrrec de la Companyia Centre d'Arbúcies. El senyor Peric pateix una singular malaltia mental, i per això decideix visitar un prestigiós psiquiatre que voldrà estudiar aquest inusitat cas en una sessió sorprenent, on les situacions inesperades s’alternaran amb les còmiques. Terapèutic és una comèdia que simultanieja l’insòlit amb l’absurd, una joguina teatral amb “anades d’olla” que pretén aconseguir somriures de complicitat en l’espectador, ja que la teràpia no és només per al personatge de l’obra, sinó també per al públic que passarà una bona estona i podrà evadir-se dels maldecaps de la quotidianitat.

 

 

Darrera actualització: 7.02.2023 | 15:50