El club de lectura juvenil s'estrena

Dimarts, 20 d'octubre de 2020 a les 00:00

A l'Espai de Lectura hem encetat temporada amb El taller de bicicletes de Jean-Jacques Sempé (traduït per Jordi Martín Lloret).​

El passat dimecres 7 d’octubre vàrem fer la primera trobada amb el club de lectura juvenil. Continuem els mateixos que el curs passat i va ser maco constatar que a tots ens venia de gust compartir les impressions d’aquests últims mesos. Ens trobem setmanalment i anem teixint amistat mentre llegim i conversem.

Us en fem cinc cèntims:

Tots tenim algun secret i en Raoul Taburin en guarda un que amb el temps s’ha anat fent gros, un secret inconfessable.

En Raoul ho sap tot sobre el món del ciclisme i de les bicicletes, per això esdevindrà amo d’un taller del petit poble de Saint-Céron.

Té tan bona reputació a tota la comarca que en aquell territori de la bici en diuen «una taburina». Però, tot i que podria ser ben feliç, sempre hi ha aquell secret inconfessable que el rosega per dins. En Raoul es farà amic íntim d’un fotògraf i serà aquesta amistat que provocarà un canvi important en la vida dels dos amics.

Aquest és un llibre amb tocs d’humor, sensibilitat i una deliciosa manera de narrar una història que ens fa sentir proximitat i simpatia envers els personatges, ens pot fer pensar en els nostres particulars secrets. Acompanyen el text unes il·lustracions del mateix autor carregades de lirisme i d’una senzillesa que només aconsegueixen els molt bons artistes.

Darrera actualització: 20.10.2020 | 16:37