Nous rètols de control sanitària a les fonts de Castellterçol

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 00:00

El municipi de Castellterçol compta amb vàries fonts naturals. Per tal d'establir els criteris de la qualitat de l'aigua de consum humà, l'Ajuntament n'analitza la qualitat sanitària semestralment amb col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament de Castellterçol, conjuntament amb la Diputació de Barcelona, està col·locant uns rètols identificatius a 5 fonts de la vila que inclouen el nom i un codi QR que permet accedir als resultats de les anàlisis de l’aigua. Aquesta tecnologia permet consultar “in situ”, amb un telèfon mòbil, les dades. L’aigua de les fonts naturals NO tenen mai garantia sanitària, pel que risc en el seu consum corre a càrrec de la persona que en decideixi consumir.

Les dades presentades són fruit de les analítiques que realitza l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació cada semestre que avaluen la qualitat de les aigües de les fonts naturals. Concretament, es realitzen dos seguiments analítics anuals: a la primavera i a la tardor, amb l’objectiu de determinar la qualitat de les aigües de les fonts naturals. Cal senyalar que les fonts són un indicador de la qualitat de les masses d’aigua subterrània, recurs molt important pel territori.

Fonts senyalitzades:

  • Prat del Pou
  • Pontarró
  • Àngel
  • St. Antoni
  • Vinyota

L’aigua de les fonts naturals NO tenen mai garantia sanitària, pel que risc en el seu consum corre a càrrec de la persona que en decideixi consumir.

Darrera actualització: 08.04.2021 | 15:21

Imatges

font