Castellterçol impulsa una campanya per lluitar contra la vespa asiàtica

Dimecres, 29 de març de 2023

Aquests dies s'ha iniciat una campanya, a través de la instal·lació de trampes, per tal d'aconseguir reduir la població de les vespes velutines reines. Aquestes hibernen sota terra o als troncs i quan surten a l'exterior creen un niu embrionari on ponen els primers ous

 

L'Ajuntament de Castellterçol ha posat en marxa una campanya per lluitar contra la vespa asiàtica, una espècie exòtica invasora que pot afectar a la biodiversitat del territori i del municipi. La vespa asiàtica, també coneguda com a vespa velutina, és una espècie originària del sud-est asiàtic que ha arribat a Europa i que es considera una amenaça per als ecosistemes i la biodiversitat local.

Per prevenir aquesta problemàtica, s'han instal·lat trampes en alguns punts estratègics de la població per capturar les vespes asiàtiques i, d'aquesta manera, intentar reduir la seva presència al territori.

L'Ajuntament de Castellterçol fa una crida als veïns i veïnes del municipi perquè col·laborin en aquesta campanya, fent seguiment de la presència de la vespa asiàtica i informant de possibles nius a les zones verdes i boscos del municipi. “A través d'aquesta campanya, es vol posar de manifest la importància de preservar la biodiversitat del territori i, al mateix temps, prevenir possibles problemes de salut pública que pugui ocasionar aquesta espècie invasora”, explica Toni Massot, regidor de Via Pública, Medi Ambient i Protecció Civil.

Per a més informació sobre la vespa asiàtica i les mesures de prevenció recomanades, podeu visitar aquest enllaç a la pàgina web departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Darrera actualització: 29.03.2023 | 16:15