Castellterçol reivindica els drets i llibertats del col·lectiu LGBTI coincidint amb el 28-J

Dilluns, 26 de juny de 2023

L’Ajuntament penjarà dimecres la bandera de l’arc de Sant Martí i ha programat per dissabte una performance sobre diversitat afectiva-sexual i de gènere.

L’Ajuntament de Castellterçol se suma a les reivindicacions del Dia Internacional de l’Orgull o per l’Alliberament LGBTI reivindicant el dret de totes les persones a poder viure la seva identitat en les diferents etapes de la vida sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències.

Per fer-ho, la Casa de la Vila lluirà, a partir d’aquest dimecres, la bandera de l’arc de Sant Martí, que representa a les persones LGBTI. També s’ha organitzat un espectacle per aquest dissabte, 1 de juliol, a càrrec de la companyia les mireies. Així doncs, el Govern municipal vol refermar, una vegada més, el seu compromís en la defensa dels drets de les persones LGBTI i en la lluita contra les discriminacions i les violències per raó d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere.

La data commemora els fets de Stonewall, de 1969, a la ciutat de Nova York, en què persones dels col·lectius LGBTI+ es van revoltar en protesta per la persecució que patien. La mobilització va representar una presa de consciència col·lectiva, que va esdevenir l’inici d’una intensa lluita pels drets de les persones LGBTI+ arreu del món.

Tu t’ho creus?, la performance de les mireies

A través de l’Espai Jove El Kastell-SIOAJ, l’Ajuntament ha programat la performance participativa Tu t’ho creus?, que convida a reflexionar col·lectivament i de forma individual sobre la diversitat afectiva-sexual i de gènere. Amb aquesta acció, a càrrec de les mireies, es pretén desmuntar els estereotips i mites que estan ben arrelats en el dia a dia. La performance es farà al Mercat i té una durada d’una hora, de les 12 h a les 13 h. 

 

Darrera actualització: 26.06.2023 | 12:16