Comença el període de prohibició de fer foc

Dijous, 23 de març de 2023 a les 00:00

El BAN aprovat recentment recull totes les restriccions pel que fa a l’ús del foc.

 

L’Ajuntament de Castellterçol ha aprovat un BAN que prohibeix encendre foc durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, al llarg de tota la temporada estiuenca. Tot plegat d’acord amb la Llei 6/1988, de 30 de març, Forestal de Catalunya i el Decret 64/1995 de 7 de març.

En aquest sentit, a banda de la prohibició d’encendre foc, el BAN també recull altres restriccions com són abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc; llençar coets o altres artefactes que continguin foc; o la utilització de bufadors en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Aquestes i altres mesures es troben recollides al BAN aprovat per l’Ajuntament recentment. “Davant la situació d’excepcionalitat que estem vivint pel que fa a temperatures i la manca de pluja de les darreres setmanes, des del consistori fem una crida a la responsabilitat per extremar les precaucions i seguir les mesures preventives establertes”, diu l’alcalde Isaac Burgos. De fet, la passada setmana el Moianès era una de les 27 comarques amb el nivell de perill d’incendis forestals alt/molt alt i, per tant, amb el Pla Alfa nivell 2 actiu.

Darrera actualització: 23.03.2023 | 11:29