Dos joves de Castellterçol cursen el Programa de Formació i Inserció a l'institut Moianès

Dimecres, 3 de maig de 2023 a les 00:00

Els estudiants realitzen pràctiques a la brigada municipal de Castellterçol per obtenir un certificat d'estudis bàsics i formació professional

Dos joves estan cursant el Programa de Formació i Inserció (PFI) a l'Institut Moianès. Aquest mòdul els permet obtenir un certificat d'estudis bàsics i dur a terme pràctiques en empreses per a facilitar la seva posterior inserció en el món laboral o per a obrir la possibilitat de cursar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

La formació en centres de treball (FCT) és una part important del PFI i consisteix en fer pràctiques en empreses per aplicar els coneixements teòrics i aprendre en un entorn real de treball. En el cas d'aquests dos nois, han estat assignats a la brigada municipal de Castellterçol, on estan fent pràctiques durant 180 hores amb els treballadors locals. A través d'aquestes pràctiques, els joves poden conèixer diferents oficis i descobrir l'entorn i el territori on estan vivint.

Els dos germans han mostrat un gran interès per aprendre i millorar el seu futur professional. Per això l’equip docent de l’Institut Moianès es mostra orgullós de la tasca que estan duent a terme aquests joves.

El PFI és un programa que busca reduir l'abandonament escolar prematur i ajudar els joves a accedir al món laboral o a una formació professional de qualitat. En aquest sentit, els dos nois són un exemple d'èxit del programa i una mostra de la necessitat de desenvolupar polítiques públiques d'ocupació destinades a persones joves.

Darrera actualització: 25.05.2023 | 17:40