El desplegament de fibra òptica a Castellterçol, més a prop

Dijous, 16 d'abril de 2020 a les 00:00

S’espera que entre l'agost i l'octubre d’aquest any 2020 s'hagi pogut desplegar la fibra òptica a totes les capitals de comarca.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha fet saber aquest dimecres al president del Consell d’Alcaldes del Moianès i alcalde del nostre poble, Isaac Burgos, que s’espera que entre els mesos de maig i agost o octubre d’aquest any 2020 es pugui desplegar la fibra òptica a totes les capitals de comarca.

Així, en aquesta fase es col·locarà a Moià un punt de connexió de les futures operadores (anomenat node), que servirà per connectar i fer arribar la fibra òptica a la resta de municipis del Moianès.

Posteriorment, es farà la connexió a pobles de pas, com Castellterçol, i també a polígons industrials i espais empresarials, pels que es proposa un servei de ràdio, que no és tan ràpid però sí que és igual d’eficaç.

Per últim, s’espera una darrera fase en la que es connectaran la resta de municipis que actualment no tenen servei. Es preveu que l’any 2023 s’hagi pogut connectar i desplegar la fibra òptica a tota Catalunya. Aquesta fase la finançaran la Generalitat (un 50%), i l’altra meitat l’aportaran la Diputació, els Ajuntaments i els Consells Comarcals.

Des de la Generalitat s’ha demanat als Ajuntaments que s’acordin i es potenciïn els Plans Comarcals per aconseguir implementar el Pla més ràpidament.

Darrera actualització: 16.04.2020 | 11:15