El Pavelló municipal serà el col·legi electoral aquest 14 de febrer per atendre les mesures de seguretat amb motiu de la pandèmia

Dimecres, 3 de febrer de 2021 a les 00:00

El proper diumenge 14 de febrer se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya i enguany el Pavelló Municipal acollirà el col·legi electoral de Castellterçol

Atesa la situació sanitària a causa de la Covid-19, per aquestes eleccions s’ha desenvolupat un protocol específic per a l’adequació dels col·legis electorals i per al procediment de vot en la mesa electoral i escrutini. 

Així, entre d’altres mesures, es facilitarà material de protecció (mascaretes, EPIs, gel...) als membres de les meses i als col·legis electorals se seguirà tota la normativa de distància i higiene, hi haurà el material necessari, senyalització i se seguiran els protocols determinats.

Pel que fa al vot a la mesa electoral, es farà de la següent manera:

  • Els votants exhibiran el seu document oficial d’identificació de manera que els membres de la mesa en puguin veure les dades necessàries; els membres de la mesa no tocaran en cap cas el document. Les meses podran fer ús una safata per col·locar- hi el document oficial d’identificació si calgués acostar-lo als membres de la mesa per sota de la distància de seguretat.
  • Els membres de la mesa no tocaran el sobre de votació, però sí que retiraran el paper que tapa l’urna. Si és necessari, indicaran a la persona que emeti el vot que mostri el sobre per comprovar que n’hi ha un de sol. Els votants situaran el vot a l’interior de l’urna.
  • Els votants no es retiraran la mascareta a excepció que la mesa li ho requereixi de forma momentània per facilitar-ne la identificació.
  • Només podrà haver-hi una persona votant en el front immediat de cada mesa, llevat que necessitin assistència.
  • Els interventors/es i apoderats/es mantindran les distàncies de seguretat (mínim 1,5 metres) amb els votants i els membres de la mesa en tot moment.

Horaris recomanats de votació

Es recomanarà a la ciutadania votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal:

  • De 9 a 12 h: Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral.
  • De 12 a 19 h: Els votants no que no pertanyen a col·lectius de risc ni estan en quarantena votaran preferentment en aquesta franja.
  • De 19 a 20 h: Els col·lectius de persones en quarantena —contagiats, contactes estrets i sospitosos— votaran durant la darrera hora de la jornada electoral. Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat

Podeu trobar la versió completa de les directrius sanitàries i més informació al respecte al web www.parlament2021.cat

Fins al 5 de febrer es pot sol·licitar el vot per correu

Per evitar els desplaçaments i com a mesura per garantir el dret a vot de totes les persones electores davant l'eventualitat de complicacions de salut durant la jornada electoral, en les eleccions del 14 de febrer es recomana l'ús del procediment de vot per correu. La petició de vot per correu es pot fer fins al dia 5 de febrer.

Per demanar el vot per correu podeu fer prèviament la sol·licitud al web https://www.correos.es/es/ca/particulars/per-al-ciutada/vot-per-correu

Per fer la sol·licitud cal que disposeu d'un certificat digital com el DNIe, IdCAT certificat o qualsevol altre certificat electrònic reconegut. Per aquest tràmit no són vàlids els sistemes de identificació Cl@ve(link sends e-mail) o IdCAT Mòbil. 

Trobareu més informació sobre les eleccions al Parlament de Catalunya www.parlament2021.ca

Darrera actualització: 03.02.2021 | 12:06