Es presenta públicament el projecte de reforma i ampliació de l’institut escola

Divendres, 26 de gener de 2024

Permetrà posar punt i final als barracons i concentrar tot l’alumnat de primària i secundària en un únic complex.

L’esperada ampliació i reforma de l’institut escola de Castellterçol està cada cop més a prop de ser una realitat. El passat dijous 25 de gener va tenir lloc l’acte de presentació del projecte executiu, la redacció del qual havia estat adjudicada el 22 de novembre de 2023 a l’empresa Anna Prats i Joan Valls Arquitectes per part del Departament d’Educació de la Generalitat.

L’acte tenia per objectiu donar a conèixer el projecte de reforma a la comunitat educativa de Castellterçol i, en aquest sentit, va comptar amb la presència del propi equip redactor del projecte, que va exposar els punts més destacats de l’ampliació prevista i projectar plànols i imatges de com quedarà el centre un cop finalitzades les obres. L’acte va comptar amb una benvinguda de l’alcalde de Castellterçol, Toni Massot, i la presència de la directora i tècnics d’Educació de la Catalunya Central, un representant de la conselleria d’Infraestructures de la Generalitat, la presidenta del Consell Comarcal del Moianès, el conseller i la tècnica d’Educació del Consell Comarcal, i també exalcaldes de Castellterçol.

El projecte consisteix en la reforma de fins a 2.200 m2 de l’edifici que històricament ha estat l’escola de primària Ramona Calvet, així com la construcció d’un nou edifici annex a aquest. Aquesta ampliació, que suposarà un guany de 940 m2 de superfície, permetrà traslladar al costat de l’escola els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO, que actualment reben classe en barracons situats en un terreny municipal separat del centre Ramona Calvet.

Una reivindicació històrica

L’ampliació de l’escola per donar cabuda a l’alumnat de secundària és una reivindicació fortament reiterada per l’Ajuntament i la comunitat educativa de Castellterçol des del curs 2011-12, quan es va introduir la secundària al poble i es va adoptar el model d’institut escola. El projecte de reforma presentat el passat 25 de gener posarà punt i final als barracons actuals i permetrà concentrar tot l’alumnat de primària i secundària en un únic complex.

Darrera actualització: 26.01.2024 | 17:15