Es recupera el format original de la Festa de l’Escudella

Dimarts, 22 de febrer de 2022 a les 17:00

A més, ja es pot consultar la memòria de la recerca patrimonial sobre la Festa de l'Escudella feta per les historiadores Montserrat Piñeiro i Virginia Cepero.

La Festa de l’Escudella 2022 es recuperarà finalment el format tradicional aquest any 2022. Amb l’evolució actual de la pandèmia, les indicacions del PROCICAT ja permeten que es puguin celebrar àpats i, per tant, aquest proper dimarts, 1 de març, a la plaça Prat de la Riba es farà tant l’esmorzar del matí, com el dinar i el repartiment de l’escudella a la una del migdia. Serà, doncs, la primera festa des de l’inici de la pandèmia que es pot recuperar de forma completa, amb el seu format original.

Des de l’àrea de Patrimoni, es remarca que l’Ajuntament ha optat per la prudència en els moments més difícils de la pandèmia, però de seguida que ha sigut possible s'ha tornat a apostar de forma contundent per recuperar la cultura popular.

A més dels àpats, durant tot el matí hi haurà dos tallers per amenitzar la jornada. Per un costat, es podrà gaudir d’un taller de ceràmica; i per l’altre, hi haurà un taller de torner de fusta. I a la mateixa plaça Prat de la Riba enguany hi haurà aproximadament unes 10 parades de firaries.

Finalment, ja es pot consultar la memòria de la recerca patrimonial sobre la Festa de l'Escudella de Castellterçol feta per les historiadores Montserrat Piñeiro i Virginia Cepero. Es pot veure a l'enllaç següent: https://www.castelltersol.cat/media/repository/noticies/febrer_2022/Recerca_Festa_de_l_Escudella_de_Castelltercol.pdf. L’estudi documental s’ampliarà durant aquest any 2022 amb una part de memòria oral.

Darrera actualització: 22.02.2022 | 17:06