La memòria oral esdevé la principal font per explicar la Festa de l’Escudella

Divendres, 11 de de març de 2022 a les 00:00

La regidoria de Patrimoni té com a uns dels seus objectius la cooperació i promoció del patrimoni cultural local. Això s’ha traduït en polítiques actives de protecció, estudi, conservació i difusió del patrimoni cultural, i ara s’ha marcat com a fita recuperar la memoria oral de la Festa de l’Escudella a Castelletrçol.

 

La memòria oral és una eina fonamental per a conèixer el nostre passat històric. El testimoni esdevé la plasmació més directa de la pròpia memòria a nivell individual, però a la vegada és també la part més fràgil i més sensible de la reconstrucció històrica. És per això que els treballs de memòria oral, de recollida de testimonis, experiències i vivències tenen una importància cabdal en la recuperació de la memòria democràtica al nostre país. I és per això també que cal una atenció específica i acurada de la recollida d’aquests testimonis que ens permetin recollir l’enorme riquesa que representen. 

Així s’inicia un procés de recuperció de la memoria oral, que començarà amb l’acte es desenvoluparà el proper 17 de març a les 20 hores a la Sala Enric Prat de la Riba de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 11.03.2022 | 17:11