La reforma i ampliació de l’escola ja té data: estarà totalment acabada al setembre del 2025

Dimarts, 5 d’octubre de 2021

Aquest estiu s’ha tancat un acord pel que fa al Pla d’usos de l’equipament.

L’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament han reprès aquest estiu els treballs per al projecte de reforma i ampliació de l’Institut Escola Ramona Calvet. Després de tres reunions de treball s’ha aconseguit arribar a un consens amb relació al Pla funcional de la reforma, és a dir, que s’ha tancat un acord pel que fa al Pla d’usos de l’equipament. Amb aquest acord, Ensenyament ara s’ha compromès a enviar el projecte a Infraestructures de la Generalitat per tal que prepari un concurs públic per a definir el projecte executiu arquitectònic de la reforma i ampliació.

Segons els terminis previstos, la redacció del projecte executiu arquitectònic de la reforma i ampliació es farà durant l’any 2022 i, posteriorment, només resta-rà pendent l’aprovació d’aquest pla, la licitació de les obres i l’execució de les mateixes, que podrien durar 2 anys. Tenint en compte tots aquests terminis, es pot diagnosticar que la reforma estarà completament executada al setembre de l’any 2025. Tanmateix, depenent de com quedi definit el Pla d’obres, des de l’Ajuntament s’intentarà que un any abans, al setembre de 2024, els alumnes de secundària cursin els estudis ja a la zona ampliada.

Des de l’Ajuntament i l’àrea d’Educació s’han complert tots els compromisos ad-quirits per fer tirar endavant aquest projecte, com ara el mur de contenció de la part del darrere o la connexió de l’escola amb el Bosquet de Can Sedó, pel que ara, perquè pugui seguir endavant, tot està en mans de la Generalitat de Catalunya. 

Darrera actualització: 5.10.2021 | 11:41