La VIII Kedada Trail bat rècords d’aportació

Dimarts, 8 de febrer de 2022 a les 00:00

Aquest diumenge es van recollir 7.080kg, més que en qualsevol altre de les 7 edicions anteriors.

La VIII Kedada Trail celebrada aquest diumenge, 6 de febrer, va batre el rècord d’aportació solidària en forma d’aliments. Càritas Moià, que és qui s’encarrega actualment de la recollida i la posterior gestió dels aliments, va recollir un total de 7.080 kg d’aliments. Salvador Vilalta, organitzador de la cursa, explica que “és l’any que més hem recaptat” i que “la mitjana de totes les 7 passades edicions estava entorn dels 6.000kg d’aliments cada any”, pel que fins avui dia ja s’haurien recaptat prop de 50.000kg entre totes les 8 edicions.

El principal motiu d’aquesta recaptació tan alta és que enguany la Kedada Trail ha comptat amb molt bona participació, atès que hi ha hagut més de 500 persones involucrades. En concret, han estat 579 les persones participants a la cursa i 100 com a voluntàries. Per Salvador Vilalta, tot i que l’alta participació d’aquest any ha estat una magnífica notícia, “prioritzem poder donar un bon servei als corredors respecte a l’afluència de gent”. D’ençà el 2014, quan es va celebrar la primera edició (el 2021 és l’únic any en què no s’ha pogut disputar), “hem anat creixent molt en participació, ja que el primer any vam estrenar-nos amb entre 300 i 400 participants”, afirma Vilalta.

Quant al futur de la prova, Salvador Vilalta ha deixat clar que “el format que hem assolit en aquests moments (curses de 15 i 30km) és el perfecte, ja que fent sortir els de 30km una hora abans, tothom acaba arribant en una franja horària que hi ha molta gent al poble i veure tota la gent junta fa més caliu”. Per contra, en altres anys que hi havia molts més recorreguts, com el de 42km, “uns arribaven a les 10 h del matí i uns altres a les 16 h de la tarda, quan ja no hi havia tanta gent al poble, es deslluïa tot una mica i quedava com descafeïnat”, diu. Així doncs, Vilalta ha sentenciat que “el format de recorregut d’enguany és el que consolidarem en el futur”.

Darrera actualització: 08.02.2022 | 13:01