Promovent la integració social i laboral

Dimecres, 27 de setembre de 2023

Conveni de 4 anys amb l'entitat Open Cultural Center per promoure la integració social

L'Ajuntament ha signat un conveni amb l'entitat Open Cultural Center. L'objectiu és promoure la integració social i laboral dels joves migrants a Castellterçol i a l'entorn. Aquesta iniciativa no només busca acollir-los a la comunitat local, sinó també ensenyar-los diferents oficis amb l'objectiu d'ampliar les seves habilitats i possibilitats de futur.

El conveni, que té una durada de quatre anys, s'ha posat en marxa per oferir oportunitats als joves migrants que arriben a la localitat. Els joves inscrits realitzaran cursos de treballs forestals a través d'una col·laboració amb una escola agrària de Manlleu "Quintana". A més, a Castellterçol col·laboraran amb la brigada local en diversos àmbits de treball.

Els joves involucrats en aquesta iniciativa participaran en diverses tasques destinades a millorar la comunitat, durant tres dies a la setmana (concretament els dimarts, dimecres i dijous, de 9.30 a 13 hores). La supervisió d'aquestes activitats serà realitzada pel personal de l'Open Cultural Center, l'Ajuntament i un responsable de la brigada, assegurant així un seguiment adequat del progrés i dels resultats obtinguts.

L'objectiu principal d'aquest conveni és la integració social i laboral dels joves migrants a la comunitat de Castellterçol. L'objectiu final és trencar els estigmes i facilitar la seva inclusió plena en la vida de la localitat. El regidor Oriol Casso ha expressat la seva satisfacció pel projecte i ha afirmat: "Amb aquest conveni pretenem millorar el seu futur social i laboral, fent un pas fonamental cap a la seva plena integració a la societat castellterçolenca".

 

Darrera actualització: 27.09.2023 | 15:11