Reducció de la meitat el cànon de l’aigua per a tothom durant els mesos d’abril i maig

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 00:00

Aquesta mesura pretén ajudar a totes les famílies que hagin vist els seus recursos reduïts a causa de la crisi sanitària actual

L’Agencia Catalana de l’Aigua i la Generalitat de Catalunya han decidit ampliar la possibilitat d’acollir-se a la reducció del 50% del cànon de l’aigua a tots els usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig. La mesura s’ha fet efectiva també al món empresarial per indústries i la resta d’activitats econòmiques.

Des que es va posar la possibilitat de reduir-se el cànon social a les famílies més vulnerables, ja són més de 50.000 famílies les que s’hi beneficien. D’aquesta manera s’ha pres aquesta mesura per donar suport i garantir l’activitat econòmica a tota persona que hagi vist reduïts els seus ingressos a causa de la crisi sanitària provocada pel Coronavirus.

Des de l’Agència Catalana de l’Aigua estan en constant contacte amb les empreses subministradores d’aigua perquè siguin elles les que incorporen les bonificacions automàticament, als rebuts de l’aigua dels mesos d’abril i de maig. Per tant, la ciutadania, ni els ajuntaments, ni les empreses han de fer cap gestió addicional.

Per altra banda també existeix la possibilitat d’aplicar una altra bonificació per a famílies amb tots els seus membres en situació d’atur, per a persones perceptores de pensions mínimes contributives, per a col·lectius d’especial protecció i per a persones en risc d’exclusió residencial.

Per tramitar aquesta bonificació cal entrar en aquest enllaç i omplir els formularis corresponents.

Darrera actualització: 03.04.2020 | 14:51