Territori preveu tenir l'estiu vinent el projecte de millora de la C-59 en el tram del Moianès

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 00:00

El departament té en fase inicial de redacció el projecte constructiu d'aquesta actuació, per a la qual s'estima una inversió d'1,5 milions d'euros.

El passat divendres 13 de novembre el conseller de Territori, Damià Calvet, i els directors generals David Saldoni i Xavier Flores  es van reunir virtualment amb el president de la comarca del Moianès, Ramon Vilar, i els consellers comarcals, Toni Massot en nom de l’Ajuntament de Castellterçol, per debatre sobre les millores de la C-59. Segons la reunió, el compromís de la Generalitat és tenir redactat l'estiu vinent un projecte de millora de la carretera C-59, en el tram que va des de l'encreuament amb la N-141c, a Moià, fins a l'entrada a Sant Feliu de Codines.

El conseller de Territori va explicar que la voluntat és «treballar conjuntament amb el territori en la definició de les actuacions necessàries per al condicionament d'aquesta carretera entre Sant Feliu i Moià, «incidint sobretot en potenciar la seguretat viària i la millora del confort en la conducció». Una actuació que abastarà un tram de 13 quilòmetres, que també inclouen els municipis de Castellterçol i Sant Quirze Safaja. 

Es preveu una millora global del ferm; l'habilitació de cunetes trepitjables, de manera que es doti la carretera «d'un sobreample», ja que un dels problemes principals és l'estretor de la calçada en molts dels seus trams, fins al punt que en alguns punts dificulta el pas de dos vehicles de gran tonatge. També es portarà a terme una renovació i adequació general de la senyalització, «tant de la vertical, com de l'horitzontal i la d'orientació», i de les barreres de seguretat i balisament, i un reforç de l'indicatiu de separació entre els dos sentits de circulació, sobretot per ajudar a millorar la conducció a la nit. A més, segons va avançar el conseller, s'intervindrà en la millora de dues interseccions, a Moià i a Castellterçol, que connecten amb polígons industrials. El Departament té en fase inicial de redacció el projecte constructiu d'aquesta actuació, per a la qual s'estima una inversió d'1,5 milions d'euros. 

Damià Calvet també va explicar que en la reunió mantinguda amb els representants comarcals «ens han demanat que encara pensem com millorar el tema dels passos de fauna. El treball conjunt ha de comportar disposar del millor projecte possible».

Darrera actualització: 25.11.2020 | 12:55