Fira de Fires de Castellterçol

Octubre

Aquesta fira se celebra durant el mes d'octubre i està dedicada a sectors molt tradicionals a tota la comarca, totalment lligats a la manera de viure del poble. Es fa a la plaça dels Estudis, la plaça Vella i la plaça Prat de la Riba.

Pel que fa a la ramaderia, la gent que encara té bestiar a casa el porta a la fira i se’n fa una exposició. Hi veureu cavalls, ovelles, aviram, conills...Cada any es recorda alguna de les feines de tota la vida, es fan botifarres, s’ensenya com es munyia a mà....etc.

Pel que fa als bolets, les plantes i les herbes remeieres, la relació amb el poble també és evident. Castellterçol està envoltat de boscos. Anar a collir bolets i utilitzar les herbes per fer tisanes o ungüents són activitats tradicionals que encara ara tenen molts adeptes. A la fira s’hi poden comprar bolets de tot tipus: rovellons, rossinyols, ceps, trompetes de la mort, fredolics...i tòfones! Frescos, enllaunats, en pols o aromatitzant olis. També hi ha herbes de tota mena: les que s’utilitzen a la cuina, les que van bé per guarir mals o les que fan els jardins més bonics.

Durant el cap de setmana de la fira es fa una exposició de bolets, tots collits aquells mateixos dies a la zona de Castellterçol. Una bona manera d’aprendre quins són deliciosos i quins no hem ni de tocar!

A la fira també hi ha artesania. Parades que porten productes alimentaris i de proximitat: pa i coques, embotits, formatges, olives... També parades de roba, complements, joieria, sabates. I decoració de la llar.

Horari:  
9:00 a 15:00
Darrera actualització: 18.10.2021 | 15:59

Vídeo - Àudio

Imatges