El Consorci reobre la deixalleria de Castellterçol amb unes estrictes mesures per evitar contagis de coronavirus

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 00:00

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental reobrirà les deixalleries a partir de dilluns 4 de maig. La decisió s'ha pres després que l'Agència de Residus de Catalunya ha deixat en mans dels consorcis i consistoris la possibilitat de recuperar l'activitat.

Així, i davant la reducció del nombre de contagis per la COVID-19, el Consorci, amb el consens dels ens consorciats, ha valorat la reobertura parcial dels espais i permetre la prestació d'aquest servei amb la implantació d’estrictes mesures de prevenció per evitar la propagació dels virus i protegir tant el personal que hi treballa en aquestes instal·lacions com els usuaris i les usuàries que en fan ús. 

Així la deixalleria de Castellterçol obrirà les seves portes 3 dies a la setmana: dilluns, dimecres i divendres. L’horari  d’atenció al públic es limita, i serà: de 16 a 19 hores els dilluns, i de 8.30 a 14 hores els dimecres i els divendres.

Per garantir les mesures de seguretat i per evitar contagis o situacions de risc hi treballaran dos operaris per deixalleria, el que permetrà garantir el compliment de les mesures preventives establertes i realitzar una intensa desinfecció diària de les instal·lacions. També es limita l’aforament i es controlarà l’accés dels usuaris o transportistes que vulguin accedir-hi. Tots ells, a més, ho faran individualment seguint les indicacions de l’operari, i en cas que es formin cues, no es podrà sortir dels vehicles particulars.

El usuaris hauran de seguir en tot moment les indicacions del personal i dipositar els residus al lloc corresponent, en cap cas deixar els residus fora de l’equipament. No s’acceptaran residus barrejats o que s’hagin de desballestar, així com si no hi ha suficient capacitat de recepció. També han de seguir les mesures de seguretat establertes: es recomana l’ús de mascaretes i guants, i respectar i mantenir la distància de seguretat de dos metres amb altres persones i en general totes les mesures preventives indicades.    

Es demana a la població no saturar el servei els primers dies de funcionament. Agraïm la col·laboració de tots els veïns i veïnes.  

Des de mitjans del mes de març i a causa de les necessitats derivades de l'estat d'alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 les deixalleries estaven tancades al públic.

 

Darrera actualització: 28.04.2020 | 20:17

Imatges