L’Ajuntament vetlla per l’ús adequat de l’aigua a través del seguiment dels consums d'aigua

Dilluns, 21 d'agost de 2023 a les 00:00

S’han detectat una seixantena de possibles incompliments que han estat notificats.

L'Ajuntament de Castellterçol està promovent l’ús responsable de l'aigua entre els ciutadans, a través del seguiment dels consums d'aigua. Aquesta iniciativa té com a objectiu controlar els possibles excessos en la utilització d’aquest recurs bàsic, doncs recordem, que com a gran part del territori,  ens continuem trobant en situació d’excepcionalitat per manca d’aigua.

En aquesta tasca, s'ha identificat una seixantena de possibles incompliments, que han estat notificats als afectats per tal que l'usuari comprovi si es tracta d'una avaria o realment un excés del consum i que, en definitiva, procedeixi a reduir-lo. L'objectiu d'aquesta notificació no és inicialment sancionar, sinó conscienciar de la importància de fer un consum responsable de l'aigua i d’acord amb els usos que estableix la llei en la situació d’excepcionalitat en las que ens trobem.

L'Ajuntament subratlla que aquestes notificacions no tenen com a finalitat generar alarmisme, sinó obrir una finestra de diàleg sobre la importància de consumir aigua de manera sostenible. El consum responsable és essencial per garantir que aquest recurs natural continuï disponible per a les necessitats actuals i futures.

Tot i que el subministrament d’aigua està plenament garantit, recordem que és cosa  de tots realitzar un consum responsable de la mateixa i que les accions individuals tenen un gran impacte global doncs  cada litre compta.

Així per exemple posar en funcionament rentadores o rentavaixelles només quan estan plens i amb programes ECO, tancar  l’aixeta quan ens rentem els dents o afaitem o reparar aquelles petites fuites que tenim a casa son, entre altres, petites accions que podem fer i que donen un bon resultat.

També recordem que en aquest moment està prohibit, entre altres usos,  el reg de la gespa o l’ompliment de piscines particulars.

L'Ajuntament de Castellterçol agraeix la comprensió i col·laboració dels ciutadans en preservar un recurs tan preuat com l'aigua.

 

Darrera actualització: 21.08.2023 | 12:03